Her i julen er alle så glade og åbne. Støder man ind i en komplet fremmed nede i Netto, så smiles der, og der bliver sagt “Glædelig jul til dig!”. Det er som om folk åbner op i julen. Til dels er der noget kulturelt i vores samfund, men jeg tror også der er mere. Jeg tror det handler om folk mange dage i træk laver noget de elsker: De er sammen med deres familie, de spiser god mad og de udveksler gaver. Det får mig til at til at tænke på det som der bør være aller vigtigst i vores liv: Elsk det liv vi nu har. Lav ting vi elsker så meget af tiden som muligt. Tænk på at være i nuet, fremfor altid at være i lange planer ude i fremtiden.

I hverdagen er mit indtryk at de færreste har et overskud udover arbejde, madlavning og tv om aftenen. Jeg tror igen det handler om hverdagen ikke er fyldt med ting folk elsker. Jeg ved i hvert fald selv fra mig selv at når jeg laver noget jeg elsker, så får jeg en langt større energi, som giver et bedre humør, der afspejler på alle omkring mig. Det er sjovt at være i live. Hvis jeg derimod har haft en dag fyldt med ting jeg slet ikke har haft lyst til, så er mit humør et andet. På trods af alverdens selvudviklings-fraser i baghovedet og korte meditationer, så er energien bare dårligere, som igen afspejler humøret, som igen afspejler sig på folk omkring mig. Derfor tror jeg det er vigtigt ens hverdag er fyldt med ting man elsker.

En anden vigtig ting er ens indsats. Når man elsker at arbejde med noget bestemt, så vil ens indsats også værre større. Der er ingen som skaber noget stort og revolutionerende, uden de elsker det de laver. Og de færreste får en nævneværdig karriere uden de elsker deres job.

Netop fordi jeg tror så meget på at ens energi og humør bliver styret så meget af vores omgivelser og om vi laver de ting vi elsker eller ej, så har jeg har svoret overfor mig selv at jeg ikke går ind til ting jeg ikke tror jeg vil elske. Denne beslutning har bl.a. gjort at jeg sagde mit tidligere arbejde op for at starte på ITU. Jeg var glad for mit tidligere arbejde, men jeg elskede ikke arbejdsopgaverne, og derfor skulle det erstattes med ting jeg tror jeg vil elske.

Ved at tage en sådan beslutning kommer der også nogle naturlige spørgsmål. Et godt spørgsmål ville være “Hvordan kan du forvente at få noget som helst succes, hvis du kun vil lave opgaver du elsker at lave?“. Her tror jeg svaret nærmere lægger i at opbygge en ramme du elsker om det du skal lave. Alle opgaver vil ikke være sjove. Tag f.eks.:

  • Ret en 50 siders rapport for stavefejl
  • Hjælpe et gammelt familiemedlem på toilettet fordi han/hun ikke længere kan gå selv
  • Ret en kritisk fejl i et softwareprogram
  • Tab dig 10kg

Det er allesammen ting som nogle skal gøre, der kan være svære at gøre sjove. Her handler det om at fokusere på 2 ting:

  • Gør opgaven så overkommelig som mulig (enten ved at gøre det hurtigt eller gøre den sjov). Musik kan gøre meget.
  • Resultatet af opgaven

Hvis man skal rette en 50 siders rapport, så kan ens yndlingsmusik gøre selve processen med at rette emmere, og ved at fokusere på det at aflevere den lange rapport bagefter, gør at man har et slutmål.

 

Jeg ved ikke om du kan bruge det til noget, men er der et budskab som jeg ønsker kommer igennem, så er det at kigge på ens liv, og se hvordan man kan få flere elementer ind man elsker. Har du et arbejde du hader, se på mulighederne for at finde et andet eller gøre situationen på arbejdet bedre.. Der kan altid gøres et eller andet, så længe man husker at zoome ud og kigge på situationen oppefra.

Held og lykke.