Så er det slut med at bruge musen til din computer. I stedet kan du vifte dine hænder i luften, også gør din computer alt det du ønsker. På den måde kan du slippe for museskader, nemt visualisere 3D og frit styre computeren på en nemmere måde.

Det var det drøm jeg gik ind med, da jeg købte leap motion. Leap motion er et helt nyt produkt, som havde release date d. 22 juli 2013. Jeg havde bestilt en en måned før, og var så heldig den kom med FedEx d. 30 juli. I dette indlæg vil jeg lave en anmeldelse af min oplevelse med leap motion.’

Videoen som solgte mig var denne:

Bestilling og levering af leap motion

Selve bestillingen var vanvittig nem. Ind på hjemmesiden, trykke bestil og betal med kreditkort.

Jeg var nervøs for at blive fortoldet ved købet, som jeg har prøvet før fra Amerikanske virksomheder. Heldigvis var det en del af prisen, så det blev aldrig et problem. Prisen var også forholdsvis stejl: 700 DKK når moms og andre gebyrer var inkluderet, hvilket er lidt højere end de 80$ der står på hjemmesiden. Det er dyrt at bo i Danmark.

Selve leveringen foregik med FedEx. Jeg var ikke hjemme da den blev leveret, så en nabo modtog pakken for mig. Heldigvis har jeg et godt forhold til mine naboer, hvilket ellers havde været en ubehagelig oplevelse.

Hvor pakken ender hvis ens naboer heller ikke er hjemme, har jeg ikke ville tænke på.

Første indtryk af indpakningen

Tirsdag aften. Solskind og tid til at åbne pakken: Og hvilken pakke! Det mindede om mit køb af en iPhone for flere år siden. Indpakningen var sindssyg flot og gennemført:

2013-08-04 10.12.39

 

2013-08-04 10.13.19

 

Mit kamera og dårlig lys gør det ikke fair, men der er ingen tvivl om indpakningen var fantastisk.

Installation og introduktion

Selve installationen var nem. Ind med et USB kabel i computeren, og ellers hent noget software fra en webadresse.

Indenfor 5 minutter var det oppe og køre, og jeg var klar til at bruge min leap motion.

2013-08-04 10.12.09

 

 

Her blev jeg igen imponeret. Der åbnede en flot skærm med et stort leap motion logo. Herefter begyndte den at vise hvordan den så ens hænder, hvor man kunne lave alle mulige bevægelser og se dem.

Jeg blev imponeret. Leap motion kan se i en meget bred vinkel, og selvom min leap motion er væsentligt til højre for mig, kan den sagtens se mine bevægelser.

Velkommen til leap motion.

Indtil videre var jeg ekstremt imponeret, og hele min brugeroplevelse var der tænkt ekstremt meget over. Det var fantastisk at opleve et produkt der virkelig gav mig en velkomst.

Men kunne det fortsætte?

Airspace og brug af leap motion

Selvom introen var fantastisk, så kommer den rigtige test når den faktisk skal bruges. Airspace er leap motions officielle app store, og kan sammenlignes med Play Store på Android og iTunes app store til Apple produkter.

Jeg gik ind og hentede en masse gratis apps, og gik i gang med at prøve.

Hold da kæft leap motion er svær at styre. Jeg startede med spillet “Cut the rope”, som handler om man skal skære reb over med fingeren. Det lyder nemt, men min finger kunne slet ikke styres. Fingeren fløj rundt på skærmen, og jeg ramte ALT andet end det jeg prøvede.

screen-shot-2013-07-20-at-2-18-45-pm

Jeg tænkte det måske var selve appen der var besværlig. Jeg prøvede derfor andre apps. Her oplevede jeg præcis samme problem: Komplet umuligt at styre i starten.

Den vigtigste app tænkte jeg var “Touchless for Windows”, som gør det muligt at bruge leap motion som en mus. Den var endnu mere problematisk at styre end de andre apps, fordi Windows ikoner og browser er utrolig små at skulle ramme med en finger som svæver i luften.

Jeg prøvede også Google Earth, som tillader at man kan styre den med leap motion. Det opgav jeg efter nogle få minutter, fordi den var komplet ustyrlig. Hver gang jeg prøvede noget med hånden, endte jeg med at snure jordkloden rundt flere gange i sekundet.

Efter et par timer

Jeg var stædig, og fortsatte med at lege med min leap motion. Efterhånden blev jeg bedre. Jeg fik gennemført “Cut the rope”, og begyndte at kunne styre jordkloden i min hule hånd:

motion world

 

Jeg har stadigvæk svært ved at styre Windows, og har givet op med at den til at være produktiv til det.

I skrivende stund er der omkring 80 apps i Airspace, og flere af dem virker kun til Mac. Indholdet virker derfor meget begrænset, og antallet af timers underholdning er ikke vildt imponerende.

Gratis spillene er hurtigt gennemført, og de øvrige apps imponerer ikke. Det at sjovt at styre jordkloden med sin hule hånd, men det bliver også kedeligt efter lidt tid.

Alt i alt mangler der apps. Og masser af dem. Selve hardwaren er fantastisk, men der mangler mange timers software af både Leap Motion for at gøre den rigtig produktiv på en computer, og udviklere som vil lave apps.

Opsummering – bør du købe en leap motion?

Selve købsopleven ser fantastisk. Fra bestilling til du er klar til at hente apps føler du dig elsket af leap motion. Derefter går det ned af bakke, dels fordi der er en meget stejl indlæringskurve og der simpelthen ikke er gode apps nok.

Med en dansk pris på 700 DKK skal man være meget glad for ny teknologi før den er værd at købe. Det er et rigtig sjovt legetøj, og et kig ind i fremtidens interface.

Indtil videre er teknologien ikke moden nok. Vi skal dog også huske at den første iPhone absolut heller ikke var “klar”. Leap motion og lignende teknologier skal nok blive klar, så med det i mente, er det i hvert fald et sjovt køb.

Video hvor jeg bruger leap motion